Пиши ни

Медия отказа да излъчи предизборен клип на ПП Глас Народен заради маски на политици

БНТ отказа да излъчи предизборния клип на ПП Глас Народен в заключителния етап на предизборната кампания за Европейски парламент.

В писмото си за отказ държавната медиа се позовава на чл.183, ал. 4 от Изборния кодекс, който предвижда забрана за ползване на агитационни материали, които накърняват добрите нрави.

Тъй като във видеото на партията са използвани маски на политици, както и думата “евроизроди”, ръководството на БНТ отказва да излъчи видеото в безпалтния пакет, който се полага на всяка партия, регистрирала кандидати за изборите.

В текста на писмото се казва още: “В клипа се съдържа както текста “евроизроди”, така и участници с маски – изкривени и карикатурни образи на български политици: министър-председателя Пламен Орешарски, Сергей Станишев, Ахмед Доган, Волен Сидеров, Бойко Борисов, което противоречи на добрите нрави, както противоречи и на самата идея на предизборната кампания – да се представят предизборните платформи на кандидатите, а не да се осмиват други участници в кампанията (напр. Сергей Станишев) и български политици.”.

БНТ е изпратил предизборното видео в ЦИК, за да се произнесе с решение дали ПП Глас Народен ще получи правото на безплатно излъчване.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA