Пиши ни

Мария Богушева от Петрич – сред 43-те деца с награда от "Златни ябълки"-Кюстендил

13-годишната Ани Веселинова от Монтана спечели Гран При наградата на 9-тия международен фестивал “Златни ябълки” в Кюстендил. 52 деца от България, Македония и Косово участваха в надпреварата.

В първа възрастова група има три деца на първо място – Едит Димитрова от Бургас, Карина Стоилова от Нови Хан и Грета Георгиева от Свищов. Във втора възрастова група отново три първи места за Любомира Иванова от Ботевград, Ивана Бълдъркова от Свищов и Никол Борисова от Свищов. Две първи места бяха присъдени в трета възрастова група – за Мария Богушева от Петрич и Иванка Алексиева от Велинград. На трето място се класира кюстендилката Инес Славкова.

43 деца бяха отличени на фестивала, като със специални награди са Катрин Сашева и Симона Милкова от Кюстендил. От преподавателите бе наградена Йорданка Казалиева от Велинград. Председател на журито бе Пепи Писарски от група “Атлас”.

“Доволен съм от фестивала. Изключително добре се получиха представянето на македонския композитор Миле Шерденков и хора, съставен от деца от всички градове”, каза организаторът на “Златни ябълки” Иван Стойнев

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA