Пиши ни

Лидерът на БСП – Петрич Д. Капитанов: Заложената политика на партията е срещу сегашното управление на Петрич

БСП – Петрич води политиката си, която е насочена срeщу сегашното управление на общината, защото не сме съгласни с нея, това заяви на нарочна пресконференция, лидерът на петричките социалисти, Димитър Капитанов, днес. Брифингът стартира точно в 11.30 часа и на него стана ясно, че Изпълнителното бюро на БСП в Петрич още от началото на годината е предприело сериозен курс за подготовка и провеждането на местните избори.

Основната задача е била да се стабилизират структурите и съответно заостряне на вниманието им за издигане на кандидатури за кмет на община Петрич, за кметове на населени места и кандидати за съветници. От общо 34 населени места, в които ще се провежда избор в община Петрич, БСП имат 21 кандидати за кметове и над 30 имена, кандидати за общински съветници. С тази дейност се занимава г-н Главчев.

”И стигаме до един от въпросите, които интересуват най-много петричката общественост, и което стои на особено внимание при нас – това е кандидатурата за кмет на общината. Още месец февруари общинското ръководство, в лицето на общинския съвет на БСП, проведе среща и взе решение за подкрепа на кандидатурата на независим кандидат за кмет.

Първоначалната формула беше такава по простата причина, че след проведените парламентарни избори и след сериозен анализ на политическата обстановка в страната и в общината, нашата преценка беше, че ние трябва да търсим една по-широко консенсусна фигура. Фигура, която да е ляво ориентирана, но да е извън структурата на БСП. Това е с една единствена цел да търсим широка подкрепа в обществото, за промяна на сегашното управление на община Петрич.”, заяви категорично лидерът на социалистите в южния град. Той заяви категорично, че БСП е обявявала многократно, в това число на и на отминалата конференция, че те са опозиция на това управление и ще направят всичко възможно то да бъде променено.

”Доколкото зависи от нас„, застрахова се предварително лидерът, като допълни: ”По простата причина, че управлението в момента в общината е дясно и води дясно политика, която не кореспондира с нашите схващания и разбирания за развитието на община – Петрич. Капитанов върна лентата назад и уточни, че още тогава е било прието и одобрено името на Георги Хаджимаргаритов в основните партийни организации и в структурите в града и по населените места.

”Ние стоим на тази позиция и след последния пленум, който беше проведен веднага на заседанието на конференцията, и тук искам да ви кажа, че след като падна кворума, веднага на другия ден се проведе заседание на общинския съвет, на което се взеха три основни решения. Първо – да подкрепим, водач на листата да е председателя на БСП в Петрич. Второ –да подкрепим независим кандидат за кмет. И трето – Да уточним и имената на кандидатите за общински съветници на предстоящата конференция. Буквално на следващият ден взехме решение да проведем конференцията на 29. август 2015 година.”, каза Капитанов.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA