Пиши ни

Лековит извор бликва от гроба на Ванга

Лековит извор бликна на гроба на Ванга. Известната пророчица ще може да цери свои сънародници и след смъртта си. Водата ще се лее от нова мраморна чешма, която ще бъде открита в Рупите на 3 октомври, когато се навършват 101 години от рождението на ясновидката.

Чешмата е дарение от проф. Снежана Ботушарова и е висока метър и половина. Предстои тя да бъде осветена. Чешмата е поставена до дървената къщичка на баба Ванга, където пророчицата е приемала хора¬та, дошли при нея. На същото място се е намирала и първата чешма на Ванга.

„Очакваме да дойдат хиляди хора в този ден. Водата е леко-вита, съставът й е много поле¬зен. След това на 14 октомври пък е храмовият празник, кога¬то пък се събират много хора, които почитат гроба на Ванга”, твърдят служите ли на храма „Св. Петка” в местността Рупите.

Друга новина зарадва през последните дни почитащите пророчицата българи – предстои да се отвори за посетители малката къщичка на баба Ванга в Рупите. Тя стои под ключ от смъртта на ясновидка¬та досега. Така ще се осъществи желанието на много хора, които посещават Рупите всяка година – да се докоснат до помещението, в което баба Ванга е прекарала последните годи¬ни от своя живот

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA