Пиши ни

„Който не работи не трябва да яде” настолно четиво на петричкия кмет

Като ревностен почитател на печатното слово се прояви градоначалникът на Петрич инж. Вельо Илиев.

Интелектуалните си качества той изтъкна в аванс по повод международния ден на книгата, който отбелязваме днес, пред ученици в близкото до общинския център село Кърналово. „Който не работи не трябва да яде” е настолно четиво на градоначалника, разбраха на финала на третия му кметски мандат учениците, които са проплакали когато инж. Илиев за първи път прекрачил прага на кметския кабинет през 1999-та година.

Общинският кмет чете на глас любимата си приказка „Който не работи не трябва да яде” в кърналовското СОУ „Васил Левски” в рамките на кампанията „Походът на книгата”. За изразителното четене учениците го дариха с изработена от тях книга със свои любми приказки и истории и с личното им благодарно послание „За всички добрини, които сте направили за нас децата”.

Целта на кампанията „Походът на книгата” е да повиши интереса към четенето и книгите сред децата от датските градини и началния курс на обучение в училищата.

Кметът Вельо Илиев се надява със своя личен пример „Който не работи не трябва да яде” да повиши интереса на подрастващите към книгата, която е безценен извор на мъдростта.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA