Пиши ни

Кметът на Петрич подписа споразумение за делегиране на функции на междинни звена по ОП „Региони в растеж 2014 -2020 г.”

Това стана на провелата се днес официална церемония в Националния музеен комплекс – гр. София, в присъствието на Министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и заместник министърът и ръководител на Управляващия орган Деница Николова.

Община Петрич е една от 39-те общини в България, които ще изпълняват функциите на междинни звена за избор и оценка на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Общият ресурс, с който ще разполагат общините за финансиране на проекти по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ е 701 млн. евро (европейско и национално съфинансиране). Община Петрич ще получи над 17 млн. лв. за финансирането на редица важни проекти, един от които е изграждането на Градски парк.

„Това споразумение е признание и отговорност за община Петрич и лично за мен като кмет, тъй като нашата община е една от 39-те в България, която ще изпълняват функциите на междинни звена по ОП „Региони в растеж”. От тук нататък, ни очаква много работа, за да завършим започнато и да променим заедно облика на града. „, каза кметът на общината след подписването на споразумението.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA