Пиши ни

Клуб ” Млад журналист” проведоха анкета сред гражданите. Редно ли е да се слеят МБАЛ ” Рокфелер” и ” Св. Врач”- Сандански

Ученици от клуб ” Млад журналист” при СУ ” Никола Й.Вапцаров” присъстваха на извънредното заседание на Общински съвет – гр. Петрич, по повод проблемите на МБАЛ ” Рокфелер”. В резултат на това у тях се породи идея да проведат анонимна анкета на територията на гр. Петрич, която да проучи мнението на съгражданите ни по въпроса, редно ли е да се слеят МБАЛ ” Рокфелер” и ” Св. Врач”- Сандански
Проведохме анкета сред 30 случайни минувачи в центъра на Петрич.Средната възраст на анкетираните бе между 25 и 65 години,двама-над 65 години и трима между 15 и 25 години. Повечето хора не бяха запознати с проблемите на болницата и отказах да ги анкетираме.
23 от тях твърдят,че са запознати с проблемите на МБАЛ Рокфелер. 2/3 от анкетираните одобряват сливането на МБАЛ Рокфелер и „Св.Врач“-гр.Сандански.
На въпроса „Защо се налага това обединяване?“ имаха възможност да посочат повече от един отговор. Най-често жителите на града ни посочват по-добрите условия и по-специализираните кадри в болницата „Св.Врач“.
На второ място анкетираните изтъкват като проблем финансовите затруднения на петричката болница.
Почти всички участници в анкетата имат очаквания, свързани предимно с по-доброто обслужване и повишаването на качеството на работа на здравните работници в МБАЛ „Рокфелер“.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA