Пиши ни

Клуб “Бела Екстрийм” – Петрич организира състезание по “Скоростно изкачване на връх Конгур”

Състезание по “Скоростно изкачване на връх Конгур” бе организирано в Петрич Организатори на мероприятието е клуб ” Бела Екстрийм” – Петрич с ръководител Георги Георгиев. Стартът на състезанието бе даден в 10:10ч днес от училище “Асен Златаров”, а финалът ще е на връх Конгур на 1951м надморска височина.

Това състезание се провежда за първи път и има за цел да се популяризират планинските спортове като планинско бягане и колоездене, да се привлече вниманието на повече хора и най-вече нашата цел е да привлечем вниманието на по-младото и подрастващо поколение. Много желаещи има от страна на петричани, които ще вземат участие в мероприятието ще участват и 15 състезатели от Македония и Гърция.

Всички желаещи, които искат да участват в състезанието, но не са успели да се запишат ще могат да се запишат и в самия ден.

Състезателите, които ще участват в дисциплината планинско бягане ще преминат през маркирани предварително туристически маршрути като 13, 4 км. са горски пътеки, а 9км. е асфалтов път, а състезаващите се в дисциплината колоездене ще изминат маршрута 22,4 км до Конгур, който се намира в подножието на Беласица

Състезателите трябва да са добре екипирани, за което са предупредени предварително разполагаме с добри механици, ако възникнат по време на състезанието повреди разполагаме и с медицински екип ако се наложи.

Подготвени са много изненади за финала на състезанието.

Надяваме се че с това състезание да подтикнем все повече хора към планинското спортуване и към по-добър и по-здравословен начин на живот, казват организаторите.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA