Пиши ни

Кандидатът за кмет на Петрич Вельо Илиев: Очакванията ми са ВАС да потвърди решението на ЦИК

Минути преди да потегли за София на заседанието на ВАС, чието решение трябва да излезе в тридневен срок, считано от днес, кандидатът за кмет на Петрич, Вельо Илиев, коментира: ”Очакванията ми са ВАС да потвърди решението на ЦИК. Да отхвърли жалбата и да ни оставят да си участваме на изборите.

Да се успокоят и хората, не само ние като кандидати, но и хората, които стоят зад нас, които категорично заявиха, че мразят по този начин да се случват нещата. Така, че имаме много големи очаквания.”. Вельо Илиев се надява все пак да бъде потвърдено решението на ЦИК в полза на коалиция „Роден край „ от която е издигнат за кмет на Петрич, за пети пореден мандат. Той е убеден в това, защото по думите му там работят „най-добрите професионалисти.”. Инж. Илиев уточни още, че е запознат и с двете жалби. ”Не мога да ги коментирам. Той подчерта, че това е работа на юристите.

Кандидатът за пети мандат за кмет на Петрич, Вельо Илиев все пак се надява съдът да вземе решението си в полза на честната игра. ”И се надявам, като се върнем всички да сме доволни от това решение на ВАС.”, призна чистосърдечно преди качването си в автобуса той. Вельо Илиев присъства на заседанието на ВАС, предвидено в 15.30 часа с почти всички негови колеги от коалиция „Роден край„, кандидати за кметове на населени места.

За целта групата отпътува с малък микробус, докато останалите, които не се побраха в него предпочетоха да пътуват до столицата с личните си коли.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA