Пиши ни

Има ли напрежение в петричката гимназия П. Яворов? Ето отговорът на учителския колектив

Във връзка с плъзнали слухове в Петрич за влошен микроклимът в гимназия “П. Яворов” и напрежение сред колектива, за което съобщихме вчера, днес учителският колектив на елитното училище заяви категоричната си позиция по темата. Публикуваме писмото:

Като сериозни и отговорни преподаватели, обучаващи и възпитаващи най-изявените млади хора в гр. Петрич и общината, ние не бихме тръгнали да злословим училището, което крепим с много любов, въпреки големите трудности в образователната ни система и обществения живот.

Разпространява се невярна информация за съществуващо напрежение в училището, тя е дело на външен за Гимназията човек, който няма представа за сегашния климат в училището. Ние се радваме на много добри резултати от свършената работа с нашите възпитаници и затова има принос и директорът на училището госпожа Анка Янчева, която за краткото време, през което пое управлението на Гимназията, подобри значително микроклимата в колектива и създаде така необходимите условия за свободен и креативен труд.

С това писмо бихме искали да уверим Вас и Вашите читатели, че вратите на Гимназията са отворени за всички, които търсят истината. Ценностите, на които учим младите хора от Гимназия „Пейо К. Яворов” се предават от поколение на поколение в гр. Петрич и Петричка община и те са тези, с чиито успехи се гради авторитета на Гимназията.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA