Пиши ни

Изненада! На предстоящия конгрес на БСП – Петрич искат оставката на лидера Димитър Капитанов

На предстоящия конгрес на столетницата в Петрич, който се очаква да е в края на месец юни или началото на месец юли ще бъде поискана оставката на председателя на петричките социалисти Димитър Капитанов.

Отстраняването му от стратегическият пост се подкрепя от повечето членове на БСП –Петрич, разкри в аванс, зам. председателят на клуба на запасните офицери и сержанти към основната организация на столетницата о. з. полковник Максим Илиев днес. Пенсионираният офицер предлага на конгреса с подписите на делегатите да бъде поискана смяната на Капитанов. Това е възможно по приетия устав, казва о. з. Максим Илиев. Думите му потвърди и председателя на клуба на социалистите ветерани о. з. полковник Ангел Манчев.

Двата клуба ще излязат с обща декларация за детронирането на сегашният лидер Димитър Капитанов. До тук се стигнало, след като лидерът на петричките социалисти игнорирал куп предложения и то градивни за излизане на социалистическата партия от кризата, която се намира в момента в Петрич. О. з полковник М. Илиев направил обширна програма за икономическото състояние на община Петрич и в нея наблегнал на мерките, с които е възможно излизането и от колапса. По думите му, обаче Капитанов не обърнал никакво внимание на предложението му.

Обяснил на запасния офицер, че ще я погледне и толкова, обясни обиден някогашния командир на поделението в гр. Кресна М. Илиев. Двата клуба смятат, че левицата под ръководството на Д. Капитанов изостава от другите политически партии при излъчването на кандидат за кмет на Петрич на предстоящите местни избори. ”Към настоящия момент цари пълна анархия. Нямаме име на кандидата, нямаме платформата му. Нямаме нищо, с една дума! ”, казват представителите на двата клуба на петричката столетница.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA