Пиши ни

Задържаха организирана група за разпространение на наркотици в Петрич

Задържана е престъпна група за разпространяване на наркотици в Русе и Петрич, съобщиха от пресцентъра на МВР. На петима са повдигнати обвинения за извършено престъпление, наложена им е мярка от 72 часа. Шест души са задържани в хода на полицейска операция за неутрализиране на престъпна група за разпространение на наркотични вещества. Акцията е проведена на 5 ноември от служители на ОДМВР – Русе, съгласувано с Русенската окръжна прокуратура.

На влизане в града откъм София са задържани доставчиците на наркотичните вещества – криминално проявените П.Н на 28 г. и В.Н. на 29 г. от Петрич, които се придвижвали с лек автомобил “Мерцедес” със софийска регистрация. При проверката на автомобила са открити и иззети 650 грама марихуана и 2 грама бяло прахообразно вещество. В хода на операцията, в с. Сандрово, област Русе е задържан и основният участник в схемата за разпространение – М.В. на 24 г., като в лекия му автомобил “БМВ” и в дома му са открити общо 95 грама марихуана. На различни адреси в областния град са задържани останалите членове на групата – криминално проявените К.М. и Д.А., и двамата на 22 години.

При последвалите претърсвания в домове и автомобили в Русе и Петрич са открити и иззети общо 1806 г марихуана и 1387 г метамфетамин, множество мобилни телефони и СИМ-карти, компютърни конфигурации, везни. На следващия ден в Петрич е задържан и криминално проявеният Н.С. на 28 г., също участник в схемата за разпространение на наркотични вещества. На петима от задържаните са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 354 а от НК и са задържани за срок от 72 часа. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Русенска окръжна прокуратура.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA