Пиши ни

ДЕН НА ЗЕМЯТА 2018 г.

На 20 април (петък), пред паметника на Антон Попов срещу сградата на Общинска администрация Петрич НПО „Млад планинар” ще отбележи за трета поредна година „Деня на земята“. Събитието се провежда под мотото „Мисли глобално, действай локално“ като част от световната инициатива „Да спрем замърсяването с пластмаси“.

Тържеството по случай „Деня на Земята 2018 г.“ се организира от НПО „Млад планинар” съвместно с Дирекция на Природен парк „Беласица“, „Бела Екстрийм“ и с подкрепата на Община Петрич. Официалното откриване на събитието е в 10:00 часа в залата на Общинска администрация Петрич, където ще бъде открита и изложба на черноморските обитатели подходяща и за незрящи - „Изложба в обем - възприятие чрез допир. Животните на Черно море".

Празничният ден ще бъде отбелязан с редица инициативи.
Празнично-образователната програма ще започне в 10:15 часа с „Детска работилница”, която ще бъде разположена пред паметника на Антон Попов.
От 10:30 часа ще се постави началото на състезание по приложно колоездене, което ще премине под ръководството на екипа от експерти от „Белла Екстрийм“.

Част от инициативата е отбелязването на „Деня на Земята 2018 г.“ в село Марикостиново. Празненството е с начален час 13:30 на 18 април (сряда), а мястото градинката в центъра на селото. Инициативата се осъществява съвместно със Сдружение „Бъдеще за Марикостиново“.
За втора поредна година „Млад планинар“ ще гостува в ДГ №2„ Здравец“, гр. Слънце и гр. Детелина на 16 април (понеделник) от 9:30 часа, а на 17 април (вторник) в IV ОУ „Христо Смирненски“ – град Петрич, от 10:00 часа.
На 19 април (четвъртък) Деня на земята ще отбележим и в град Сандански съвместно с Археологически музей - Сандански.

А на 22 април (неделя) ще се осъществи за трета поредна година и велопоход до местността Рупите, организиран от „Бела Екстрийм“ съвместно с „Млад планинар“ с начален час 9:00 часа от паркинга на магазин „Лидъл“.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA