Пиши ни

Г. Ичконов вторият кандидат за кмет на Петрич

Няколко партии и коалиции канят местен депутат с 4 мандата за водач. Съветникът, председател на Потребителна кооперация “Струмешница”, Георги Ичконов ще се кандидатира за кмет на община Петрич и ще води листа за общински съветници, стана известно вчера. През последните няколко седмици с мен водиха разговори различни политически сили, за да ме убеждават да дам съгласие да бъде издигната кандидатурата ми, обясни вчера Ичконов. Той не пожела да назове кои са политическите сили.

В края на май, началото на юни ще имам точна яснота от коя политическа сила или местна коалиция, което е по-вероятният вариант, ще се кандидатирам и тогава ще обявя името й, уточни председателят.

Георги Ичконов е четири мандата общински съветник в местния парламент. Първите три той влизаше като независим, на последните местни избори през 2007 година се яви от коалиция “Народен съюз – независими земеделци и радикали”. Тогава от коалицията влязоха двама съветници – Ичконов и Георги Зарков.

Ичконов в момента е председател на постоянната комисия по бюджет към местния парламент, беше и председател на Общинския съвет. През 4-те мандата е ръководил различни постоянни комисии. Досега Ичконов не се е кандидатирал за кмет на общината.

Другата засега официална кандидатура, както “Струма” писа, е на бившия шеф на Енергото и ексобластен лидер на СДС инж. Славчо Смилков, който ще се кандидатира като независим.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA