Пиши ни

Губернаторът Виктор Янев даде ход на работата на новия Общински съвет и кмет на Бобов дол

„Вие получихте най-ценната награда – вота на избирателите. Вярвам, че ще работите обединени за благоденствието на хората и ще взимате консенсусни решения. Спазвайте принципа на местното самоуправление – да повишавате качеството на живот на жителите в общината“ – с тези приветствени слова областния управител на област Кюстендил откри първото заседание на Общински съвет – Бобов дол, което се състоя днес.

За да уважи тържественото събитие зам.-областният управител Радослава Чеканска присъства на първото заседание. След приветствието думата бе дадена на председателя на Общинската избирателна комисия – Бобов дол Станислав Тенев, който обяви решенията на комисията от изборните дни и връчи удостоверенията и клетвените листове на кметовете и общински съветници. По-късно дванадесет от новоизбраните общински съветници, заедно с кмета на Община Бобов дол Елза Величкова и кметове на кметства положиха клетва.

Традиционно до определяне на председател на ОбС заседанието продължи да води най-възрастния общински съветник, който в управленския мандат 2014 – 2019 г. на ОбС – Бобов дол е д-р Катя Георгиева – Цветанова. Тя призова останалите членове на ОбС да работят заедно за благото на гражданите в Бобов дол.

Досегашният кмет на община Бобов дол Кирил Станчев предаде на Елза Величкова символите на местното самоуправление и й пожела успешен мандат. Това си пожела и най-младия общински съветник в ОбС – Бобов дол 23-годишната Десислава Александрова, която увери, че водещият мотив в работата й е стремежът да се създадат благоприятни условия, които да върнат младите хора и инвестициите в града.

В хода на дневния ред бяха дадените две предложения за председател Общински съвет – Бобов дол и след провеждане на гласуване с таен вот, комисията преброи в урната 9 гласа в полза на Красимир Чаврагански. След като бе определен за новия председател на ОбС – Бобов дол заседанието се закри, поради изчерпване на дневния ред.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA