Пиши ни

Големите спортни постижения през 2017

Много победи, но и няколко загуби съпътстваха българския спорт през годината

Много победи, но и няколко загуби съпътстваха българския спорт през 2017-а. Наред с титлите на Григор Димитров, медалите в гимнастиката, успехите в сноуборда, България загуби големи имена в спорта. През няколко месеца изпратихме завинаги големи имена като Иван Абаджиев, Величко Чолаков, Наим Сюлейманоглу.

Григор Димитров вече е под номер 2 в световната схема в края на най-успешната година в кариерата си.

Във водата пък - медал от бронз, който тежи колкото злато. Защото това е първият път, в който българин печели отличие от световно първенство по плуване за мъже или юноши на закрито. За Антъни Иванов вече говори светът.

И ако за медал в плуването трябваше да чакаме 30 години, цели пет десетилетия отне на националния ни отбор да победи отново Швеция на футболния терен. Отборът на България не успя да се класира на световното. За сметка на това  и през следващата година ще гледаме „Лудогорец” на европейската футболна сцена.

А съвсем скоро ще затаим дъх пред екрана за Радослав Янков, който неведнъж е доказвал, че със сноуборда са в един ритъм. Миналия сезон той спечели малката световна купа в паралелния гигантски слалом. След броени седмици ще се бори за златото на олимпийските игри в Пьончан.

Ще стискаме палци и за другите ни олимпийци, а сред тях е и на най-добрата ни сноубордистка Сани Жекова, за която това ще четвърта поредна олимпиада.

На българските гимнастички медалите им отиват. И новото поколение гимнастички доказа, че мястото им е на почетната стълбичка – на световното първенство в Италия. С бронз и сребро за ансамбъла и бронз за Невяна Владинова.

В борбата един човек, роден в Египет, се бори за българския флаг. И спечели - европейското злато за Тарек Абделслам. Злато грабна и Биляна Дудова и го посвети на България и майка си.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA