Пиши ни

Войната срещу Ванга и Дънов е заради 1 млрд. евро в имоти

Амбиции за контролиране на ценни църковни имоти за близо един милиард евро и обсебване на ръководството на Българската православна църква още преди кончината на патриарх Максим били двигателят на  измислената война дали Ванга и Петър Дънов са светци или Сатана. През последната седмица измисленият дебат заля страната и медиите след авторското представяне в София на двутомника „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста”, дело на йеромонах Висарион, втори епитроп на българския светогорски манастир „Св. Зограф” в Атон.

Митрополит Николай често се забърква в скандали
Източници от църковните среди твърдят, че Пловдив бил действителният център, от който се направлявала атаката срещу Учителя и пророчицата от Петрич. Там през последните месеци се ковяла и новата политика на православната църква. Заверата с анатемосването на Ванга и Дънов, както и на всички ясновидци, знахари и врачки била пиарска кампания, която да утвърди авторитета и силата на скандалния пловдивски митрополит Николай, като истински лидер и реформатор сред архиереите. В православните среди за никого не е тайна, че именно Дядо Николай е с най-големи амбиции за патриаршеската корона и жезъл, а за сбъдването на мераците му се ангажирали и родни олигарски, близки до президента Георги Първанов, както и босът на Пловдив Георги Гергов. Олигархът, който е сред най-щедрите дарители на Дядо Николай, се хвалел, че и членовете на контролираната от него масонска ложа „Слънце” ще подкрепят действията на владиката, за да имат утре свой човек патриарх.
Духовници от Пловдивската митрополия обаче опонирало, че ако църквата иска да върне вярата на хората към нея и да се превърне отново в авторитет, трябва първо да се справи с безбройните скандали със свещеници, които живеят извън канона, занимават се с рекет, запуснали са храмовете си и са се отдали на печалбарство и разгул. Самият митрополит Николай се слави като почитател на разкоша. Носи уникален златен „Ролекс” за 10 бона, вози се в подарено от Гергов BMW, аранжирал е изцяло дома си в стил „Версаче” и се хвали с млад любовник.
Настоящата активност на църквата не води до обединението на хората, а до поредното им противопоставяне и това ще породи само нов разкол и отлив на вярващи – коментират умерено настроените духовници.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA