Пиши ни

Вельо Илиев обмислял план за оттегляне и тайна спогодба за амнистия от свой конкурент

Христо Георгиев спрял Вельо Илиев „да се предаде” на Д. Бръчков

Вельо Илиев до преди няколко дни сериозно е обмислял да преговаря с кандидата за кмет на общината от ГЕРБ Димитър Бръчков „да го остави на мира” след изборите. Паникьосан от резултатите от поръчано от самия него проучване, че Бръчков ще го победи на вота, Илиев имал намерение да го помоли да не прави ревизия на управлението му, и да му предложи „да си помагат”. Тази ревизия допълнително би усложнила положението на досегашния кмет, срещу когото текат няколко спецразследвания, част от които са пред приключване. Илиев споделил плана си с високите си покровители от София. Те се отнесли със съмнение към замисъла му. Настояли да продължи кампанията така, сякаш нищо не се е случило.

Вельо Илиев споделил намерението си и със своя заместник и приятел Христо Георгиев. Бившият полицай, адвокат и частен съдия изпълнител Георгиев полял със студена вода плана на шефа си Илиев. Според очевидци на разговора между тях, Георгиев го посъветвал: „Спокойно,. Имаме наши хора навсякъде, нищо няма да ти направят. Ще вкараме повече съветници, ще вдигаме шум, ще размътим главата на Бръчков, ще му пречим в Общински съвет, и няма да те закача”.

Паниката на Вельо Илиев е очевидна. Очевидно е, че въпреки обещанията да се раздели с Христо Георгиев, точно обратното, той вярва и разчита най-много на него.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA