Пиши ни

Български джебчии в Лондон са скрили в наши банки над 1 млн. лева

В Софийска градска прокуратура е постъпил сигнал от компетентните власти на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия за провеждащо се разследване срещу български граждани, пише БГНЕС.

Те са извършвали организирано престъпления в Лондон – джебчийски кражби, просия и трафик на хора, както и за извършени банкови преводи към България. В Софийска градска прокуратура е образувано досъдебно производство за пране на пари, съобщиха от там.

В хода на разследването е установено, че заподозрените лица притежават банкови касети в две български банки.
С разрешение на Софийски градски съд са извършени претърсвания на банковите касети, при което са открити и иззети пари в чуждестранна валута / евро и британски лири/ на стойност около 200 000 лв.

Открити са и общо 721 броя златни накити, златни монети, диаманти, брилянти и други скъпоценни камъни, скъпи часовници на обща стойност не по- малка от 1 млн. лв. По искане на СГП са запорирани банковите сметки на разследваните лица и са назначени данъчни ревизии.
Провеждат се активно следствени действия, включително и по реда на международната правна помощ. Също така се осъществяват и интензивни контакти с британските полицейски служби.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA