Пиши ни

Борецът от Петричко – Кирил Терзиев загуби с технически туш от руснака Денис Царгуш на Световните игри по бойни изкуства

Кирил Терзиев загуби с технически туш от руснака Денис Царгуш на Световните игри по бойни изкуства, събрали в Санкт Петербург 2000 бойци от 100 страни в 15 вида спорт. Двукратният №1 в Европа и света и актуален бронзов медалист от Лондон 2012 натрупа 7 безответни технически точки в хода на схватката срещу бореца от Петричко и тя приключи. Другият наш представител на тепиха при свободняците Радослав Великов инкасира 0:8 срещу представителя на домакините Александър Богомоев, а като цяло Сборная спечели срещу отбора на света с 6:1.
Единствената победа за противниците на Русия записа при най-тежките  азерът Алан Дзебисов, надделял с 4:0 срещу Мухамадгаджи Магомедов. Сборная спечели категорично и при жените, и при класиците, като Купата на победата в класическия стил връчи председателят на БФ Борба Валентин Йорданов. За България и тимовете на света медали на форума взеха трима бойци. В самбото със сребро се окичиха Галя Иванова /48 кг/ и Калина Стефанова /56 кг/. В кат. до 85 кг при сумистите бронзовото отличие заслужи Стилиян Георгиев.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA